maandag 19 december 2011

Affogato

Vorige week woensdag heb ik op de speciale klantenkoopavond van Selexyz gianotten een paar gerechtjes gemaakt uit een aantal superleuke kookboeken. Eén daarvan was Leon, door Allegra McEvedy. Leon is een bio-neofastfoodketen (dit woord heb ik niet zelf verzonnen) in GB. Het boek is al een feestje dus ik wil heel graag op vakantie naar...
Uit Leon, naar eigen zeggen het leukste kookboek van de wereld, maakte ik iets heel eenvoudigs.
Affogato, verdronken is de letterlijke betekenis. In dit geval is het een bol van het lekkerste vanille-ijs dat je kunt maken (of vinden..) overgoten met de beste espresso die je kunt bedenken. Wij hadden het geluk dat we een Jura espressomachine van Simon Lévelt in bruikleen hadden. Dus dat zat wel goed!
Natuurlijk kun je het "recept" naar eigen smaak uitbreiden, denk aan geraspte chocolade, maple syrop of natuurlijk een scheutje likeur. Allemaal heerlijk maar basic is het al geweldig.
Ook maakte ik uit Bill's Asian Basics van Bill Granger een pompoen-kokosmelksoep. Super-Bill! Recept volgt morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten