zondag 13 november 2011

Mousseline van pom met moeders stoofvlees en piccalillyolie uit Terug naar mijn roti van Ramon Beuk

Nodig (voor 4 personen)

Mousseline

500 g (kruimige) aardappelen
4 dl kippenbouillon
1 ui
2 tenen knoflook (gehakt)
2 el piccalilly
1 el tomatenpuree
1/2 tl geraspte nootmuskaat
1/2 tl zwarte peper
100 g boter
2 dl sinaasappelsap
200 g zoutvlees (uitgekookt)

Sukade

800 g kalfssukade
2 uien
4 tenen knoflook (gehakt)
2 laurierblaadjes
1 Madame Jeanette-peper
2 el tomatenpuree
1,5 l runderbouillon
6 zwarte peperkorrels

Piccalillyolie

2 el piccalilly
1/2 dl sojaolie
sap van 1/2 limoen

Bereiding

Sukade

Bak de sukade rondom bruin in een combinatie van boter en olie.Voeg ui, knoflook en tomatenpuree toe. Bak 1 minuut mee en voeg dan de overige ingrediënten toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het geheel op laag vuur 3 uur heel zachtjes stoven.

Mousseline
Kook de aardappelen in de bouillon gaar en laat ze uitstomen. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Blus af met het sinaasappelsap en een halve dl water. Voeg de overige ingrediënten toe. Breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat het met het deksel op de pan 15 minuten trekken.
Zeef het stoofvocht en houd het zoutvlees apart.
Stamp de aardappels fijn. Meng de puree met het gezeefde stoofvocht tot een gladde, zalf-achtige puree. (mousseline)



Piccalillyolie
Meng de olie met de piccalilly en limoensap door elkaar.

Serveren
Verdeel de mousseline over de borden, leg daar de sukade naast en bedek het met de saus.
Garneer met piccalillyolie, zoutvlees en zwarte peper.

ps alle ingrediënten die ik niet in de supermarkt vond, heb ik gekocht bij de toko  (Sin Fa in Tilburg, zij hebben ook een weblog: tokosinfa.blogspot.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten