maandag 21 november 2011

Delicious

En dat was het : Delicious! Zaterdagavond aten wij bij vrienden en er werd heerlijk gekookt uit het kookboek Delicious van Valli Little. Zij is de de redacteur van het maandblad in Australië.
Eén opmerking vooraf, als je niet van héél pittig houdt, gebruik dan beslist minder chilivlokken!
We dronken er een geweldige wijn bij, jammergenoeg heb ik maar een klein slokje geproefd (BOB).
Echtgenoot heeft wat meer geproefd en erg enthousiast, naam en huis volgt nog.

Knapperig geroerbakt rundvlees met sinaasappel

nodig (4-6 personen)

2 lange repen dungesneden sinaasappelschil
80 ml rijstazijn
110 gram fijne kristalsuiker
60 ml sojasaus
80 ml runderbouillon of water
2 tl szechuanpeperkorrels (toko)
1 tl maizena
2 wortelen, in luciferdunne reepjes
2 cm gemberwortel, in luciferdunne reepjes
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 tl (of minder!!!) chilivlokken
1 rode paprika, in flinterdunne snippers
6 bosuien, overlangs in dunne snippers gesneden
gestoomde rijst voor erbij

Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de sinaasappelschil op een bakplaat en laat in de oven in 30 minuten drogen.
Roer in een kommetje de azijn, suiker, sojasaus en bouillon door elkaar en zet weg.
Verhit intussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster de szechuanpeperkorrels 30 seconden tot ze geuren.
Doe ze met de sinaasappelschil in een vijzel en wrijf alles met een de stamper tot poeder. Vermeng dit poeder met de maïzena en een 1/2 tl zout. Snijd het rundvlees in 1 cm dikke plakken en snijd deze in 1 cm brede repen. Wentel ze door het maïzenamengsel. Laat ze zo 15 minuten staan.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak het rundvlees in 2-3 porties in 30 sec.knapperig. Laat het vlees op keukenpapier uitlekken. Draai het vuur middelhoog, doe de wortel, gember, knoflook, chilivlokken en paprika erin en roerbak 2-3 minuten, voeg eventueel nog wat olie toe.
Doe het rundvlees en de saus in de wok en roerbak 2 min. tot alles goed heet is.Serveer het vlees met de rijst en garneer met bosui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten