zondag 13 november 2011

Tijd vliegt...

Inderdaad, de tijd vliegt. Het is al bijna 2 weken geleden dat ik iets geschreven heb. Maar vandaag maak ik een inhaalslag.
Gisteren is de Kookboeken7daagse begonnen en morgen wordt bekend welke kookboeken zich Kookboek van het Jaar mogen noemen.

Eerst het recept voor hachis Parmentier uit Recettes pour bien vivre.

nodig:

150 gram varkensvlees (grof) gemalen
300 gram rundvlees (grof) gemalen (evt.restje pot au feu)
1 el bloem
1/2 glas witte wijn
1 takje tijm
1 tomaat
2 ta
takjes bladpeterselie
50 gram ontbijtspek
1 winterpeen
1 ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
1 kg kruimige aardappelen
2.5 dl warme melk
4 el roomboter
1 ei
3 el gemalen gruyère
zout en peper

Schil de aardappelen en kook ze met zout in ruim water gaar. Giet af. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit in wat olie licht aan. Hak de peterselie. Snij het spek en de peen grof. Voeg het vlees, de tijm, de wortel en het spek bij de ui. Fruit zachtjes aan. Bestrooi met de bloem, blus af met de wijn en voeg de grofgesneden tomaat en de peterselie toe. Laat dit geheel 10 minuten sudderen. Proef en voeg zout en peper toe. Het moet een lekkere dikke vleessaus zijn geworden. Pureer de aardappelen, voeg de warme melk, het ei, de boter en royaal zout en peper toe. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Doe het vlees in een lage ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover, strijk een beetje glad en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in de oven tot alles heet en bruin is. Serveer met veel honger, groene sla en lekkere frisse rode wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten