zaterdag 29 oktober 2011

Dat koop je bij de Turk

In ons dorp heb je geen Turk, tenminste niet een met een winkel. Jammer, ik kom graag in kleine, gespecialiseerde winkels. Dus uit het boekje van Marianne Meijerink heb ik een recept gekozen met ingrediënten die je ook in de supermarkt kan kopen. Een salade van makreel, groene appel, koriander en turkse (of griekse) yoghurt. Het is fris en groen, multi-inzetbaar als lunch, voorafje of als onderdeel van een buffet. En .. het is zo klaar. Wij aten het als lunch met versgebakken stokbrood en een bescheiden glaasje wijn. Mijn echtgenoot geeft bij deze een wijnadvies: Vernaccia di San Gimignano, deze wijn smaakt erg goed bij gerookte vis. Jammergenoeg wil hij geen blog, ik vond Renédrinkteenglas zo leuk...

nodig
1gerookte makreel
1 Granny Smith
turkse yoghurt, ca 4 el
1 bos koriander

Maak de makreel schoon en verdeel in stukken. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Was de koriander, sla droog en hak middelfijn. Doe alles in een schaal en doe er de yoghurt bij. Schep luchtig door elkaar zodat de stukjes makreel heel blijven. Voeg naar smaak peper en zout toe.

nb een BOS kariander is natuurlijk een relatief begrip. Een bos koriander van de Turk (of Marokkaan, Tunesiër) met zo'n authentiek strootje erom of zo`n nuffig plastic bakje met een paar takjes erin is nu eenmaal niet dezelfde hoeveelheid. De juiste hoeveelheid is afhankelijk van je smaak. De waarheid ligt ergens in het midden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten