zondag 16 oktober 2011

Salade van aardpeer met hazelnoot uit Larousse Gastronomique

Het mooie herfstweer maakte dat ik graag nog een keer buiten wilde eten. En daar de moestuin verplaatst gaat worden, moesten de aardperen eruit. Dat samen werd een salade van aardperen en vooraf een kopje paddenstoelen-kastanjesoep.

Het recept komt uit de Larousse Gastronomique. Nu bij ons te koop in een pocketversie, 3 delen in een box.

recept

Schil de aardperen, kook ze ca.10 minuten in witte wijn met zout, giet af en snijd in schijfjes. Doe ze in een schaal en maak ze aan met een mengsel van olie, mosterd en citroensap. Verbrijzel de hazelnoten en strooi ze over de salade.

Kort en krachtig, de receptuur uit de Larousse. Dit boek gaat uit van een behoorlijke basiskennis.
 Ik kookte de aardperen in half wijn, half water en zout. Een dressing van 1 tl (grove) mosterd, 2 el witte wijn azijn en 5 el olijfolie, beetje peper uit de molen. De hazelnoten even roosteren in een droge koekenpan, af laten koelen en grof hakken.

Op een bord wat veldsla, in het midden de aardperen en wat plakjes gerookte eendenborst, bestrooid met de hazelnoten.
Het werd een heel gezellige lunch.


1 opmerking: